TJK tarafından merhum iş insanı Vehbi Koç adına yarış düzenlendi: Vehbi Koç da oradaydı

Vehbi Koç adına düzenlenen yarış 12 Haziran Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 18.00’de start aldı.

3+ yaşlı safkan İngilizlere mahsus koşu 1600 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

KAZANAN BELLİ OLDU

2024 yılı Vehbi Koç Kupası Koşusu’nu, jokeyi Akın Sözen ile yarışta yer alan, Vefa İbrahim Aracı’nın sahibi olduğu Native Power isimli safkan 1.34.13’lük derece yaparak kazandı.

KUPAYI RAHMİ KOÇ VERDİ

29’uncu Vehbi Koç Kupası Koşusu’nın ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen kupa töreninde, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı’ya kupasını Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç verdi. Koç, yine şıklığıyla dikkat çekti.

Törende, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı da Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a merhum Vehbi Koç’un 45 yıllık Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeliği anısına TJK Onur Nişanı ve günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Mücadeleyi Rahmi M. Koç’un yanı sıra Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, İyi Parti Yozgat Milletvekili ve TJK Asli Üyesi Lütfullah Kayalar, TJK Genel Sekreteri Gülnur Gülerce ve Genel Saymanı Adil Mert Kaya, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan, TJK eski Başkanlarından Muammer Kitapçı ve Yasin Kadri Ekinci, TYAYSD Başkanı ve TJK Asli Üyesi Talip Öztürk ile Koç Topluluğu yöneticileri şeref tribününden izledi.

Koşuya jokeyi Özcan Yıldırım ile katılan Time To Shine tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Egregious Rock Vedat Abiş idaresinde üçüncü oldu.

VEHBİ KOÇ’UN ANISINI YAŞATMAK İÇİN…

Jokeyi Mehmet Salih Çelik ile start alan Black Lion pistten dördüncülükle ayrılırken, Mountain isimli safkan da Ercan Çankaya idaresinde beşinci sırada yer aldı. Koşuda farklar ise 1/2 Boy- Burun- Boyun- 1 Boy şeklinde oluştu. Vehbi Koç Kupası Koşusu, 1996 yılından beri 1961’de TJK Başkanlığı’nı üstlenen merhum Vehbi Koç’un anısını yaşatmak için gerçekleştiriliyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın