Gazze’de Temel İhtiyaç Malzemeleri Tükenmek Üzere: İnsani Kriz Derinleşiyor

Gazze’de Temel İhtiyaç Malzemeleri Tükenmek Üzere, İnsani Kriz Derinleşiyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) iletişim direktörü Juliette Touma, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana sınır kapılarını kapatması sonucunda Gazze’de temel ihtiyaç malzemelerinin tükenmek üzere olduğunu ve şiddetli açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını açıkladı.

UNRWA İletişim Direktörü Touma yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde yaşanan duruma dikkat çekti.

Touma, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik uzun süredir devam eden ablukasının tüm temel ihtiyaç malzemelerinin tükenmeye başladığına vurgu yaptı.

Ablukanın etkisiyle son bir ay içerisinde, Gazze’de temel ihtiyaç malzemelerinin tükenmesiyle birlikte fiyatların ciddi şekilde arttığını belirten Touma, bebeklerin ve çocukların açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekti.

Touma, temel ihtiyaç malzemelerinin eksikliğiyle Gazze Şeridi’nin her geçen gün daha da açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, Gazze’de insani yardımların engelsiz bir şekilde girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

İnsani kriz derinleşiyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne insani yardımların girişini durdurma kararının ardından, Gazze’deki insani krizin her geçen gün daha da derinleştiğine dikkat çekildi.

İsrail ordusunun düzenlediği saldırılar sonucunda Gazze’de yaklaşık 2 milyon kişinin yerinden edildiği ve sivil altyapı ile hastanelerin hedef alındığı belirtildi.

Bu durum, bölgeye su ve elektrik tedarikinin kesilmesiyle birlikte Gazze’deki Filistinlilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırmaktadır.

İsrail ordusunun Gazze’de yeniden başlattığı saldırılar sonucunda yaşanan can kayıplarının artmasıyla birlikte, insani felaketin boyutları her geçen gün artmaktadır.

Kaynak: AA / Nour Mahd Ali Abuaisha – Güncel

Related Posts

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Genetiğin şifresi sporun yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Uzmanlar uyarıyor: Vajinal doğum, hem anne hem de bebek sağlığı açısından avantajlı

Günümüzde sezaryen oranlarının hızla artmasıyla birlikte, vajinal doğumun avantajları yeniden tartışma konusu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, vajinal doğumun faydaları, kimler için uygun olduğu, doğru hazırlık süreçleri ve sezaryene dair yanlış algılar konusunda bilgiler paylaştı.