Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Zirai Don Problemi Kuru Meyvelerin Fiyatlarını İkiye Katladı

Bazı tüccarlar, yaşanan zirai don problemini fırsata çevirerek stoktaki ürünlerin fiyatlarını ikiye katladı. Son bir ayda kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, Antep fıstığı ve fındık gibi ürünlerde yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı.

Tüccarlar Fırsatı Değerlendiriyor

Sabah’ın haberine göre; geçtiğimiz haftalarda meydana gelen zirai don olayı, bazı tüccarlar tarafından fırsata çevrildi ve kuru meyvelerin fiyatları son bir ayda iki katına çıktı.

Kuru Kayısı Önde Gidiyor

En fazla artış, kuru kayısıda görüldü. Geçen ay 200-250 TL arasında satılan sarı kuru kayısının fiyatı şimdi 400-450 TL arasına çıktı. Gün kurusu ise 300 TL’den 650-700 TL’ye kadar yükseldi.

Çekirdeksiz kuru üzüm kilogramı 150 ila 250 TL arasında değişirken, şu anda 350-450 TL bandında alıcı buluyor. Kuru incirin kilogram fiyatı ise ortalama 200-300 TL iken 450-550 TL seviyelerine yükseldi.

Antep fıstığı kilogramı ise 500-600 TL’den satılırken, şu anda 1.000 TL’yi aşmış durumda. Fındık fiyatları da depolarda yüzde 60 artış gösterdi.

“Tedbir Alınmalı”

Sektörden bazı kişiler, fiyatların henüz rafa yansımadığını belirterek, “Örneğin şu an pazarda kuru kayısı 650 TL iken, raflardaki paketli halinin fiyatı 350 TL. Raflardaki ürün tükendiğinde yeni paketlemeye geçildiğinde fiyatlar da yükselecek. Bu konuda hızlıca tedbir alınmalı.” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Related Posts

CFO gündemi: Ticaret savaşı ve yapay zekâ

Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği ‘En Etkin 50 CFO’ araştırması sonuçlandı. Finansın liderleri, ödüllerini 14 Mayıs’ta ‘Leadership Beyond Intelligent Age’ teması ile düzenlenecek CFO Summit’te alacak.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir