Akşener’den aday açıklaması: Sizi mahcup etmeyeceğiz

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayına ait, “Orada benim açımdan, bizim partimiz açısından bir sorun yok. İşin içine asla nefsimizi, egomuzu ve çıkarlarımızı koymuyoruz, değerli olan sizsiniz. Onun için sizi mahcup etmeyeceğiz inşallah.” dedi.

Etimesgut’ta “Kanaat Başkanları ve İş İnsanları Buluşması”na katılan Akşener, daha sonra esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir ortaya geldi.

Meral Akşener, 20 Ocak 2020’den bu yana esnaf ziyaretleri kapsamında dükkan dükkan gezdiklerini belirterek, “seçmen velinimettir” inancıyla, bu dükkanların içinde hiçbir siyasi partiyi yermediklerini, partilerini övmediklerini, yalnızca sıkıntıları dinlediklerini söyledi.

Bu seyahatlerde dinledikleri problemleri, talepleri TBMM gündemine getirdiklerini anlatan Meral Akşener, araştırma önergeleri, kanun teklifleri haline getirerek bu taleplerin duyulmasını sağladıklarını tabir etti.

Kendisine, “Etimesgut’ta PKK’lı ancak Batman’da faili meçhulcü” denildiğini söyleyen Akşener, “Hayatında PKK’ya taş atmamışlar, bize hakaret edebiliyorlar.” diye konuştu.

Akşener, Kürtlere yanlış bir söz söylemeyeceklerini ve söyletmeyeceklerini belirterek, “Onlar, canları kıymetine bu devletin yanında durdular. PKK’nın yanında duran elbette vatan hainidir. PKK vatan haini, ayrılıkçı bir silahlı terör örgütüdür, bu öteki bir şey. Bizim Doğu Anadolu’da, Güneydoğu Anadolu’da bir vilayet liderimizin ailesinden 5 şehit var, bunu nasıl unutacağız?” tabirlerini kullandı.

Vatandaşlara hitabının akabinde esnafı gezen Meral Akşener’e altılı masanın cumhurbaşkanı adayı da soruldu. GÜZEL Parti Genel Lideri Akşener, “Orada benim açımdan, bizim partimiz açısından bir sorun yok. İşin içine asla nefsimizi, egomuzu ve çıkarlarımızı koymuyoruz, değerli olan sizsiniz. Onun için sizi mahcup etmeyeceğiz inşallah.” dedi.

Ziyaretinde Akşener’e, YETERLİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, YETERLİ Parti Siyasi İşler Lideri Koray Aydın, Ankara Vilayet Lideri Ehil Öztürk, vilayet ve ilçe yöneticileri ile partililer eşlik etti.

KAYNAK: AA