Dar gelirli ailelere ücretsiz tüp bebek desteği başladı

Tüp Bebek Tedavilerine Büyükşehir Belediyesi ve Valilik Desteği

Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025’i “Aile Yılı” ilan etmesiyle başlatılan projeye destek veriyor. Valilik, Şehir Hastanesi ve Eczacılar Odası da projeye destek sağlıyor. 1 Mart ile 30 Haziran arasında alınacak başvurularda şartları taşıyan ailelerin tüp bebek tedavisine başlanacak ve tüm masraflar Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından karşılanacak.

“Her aile bebek sahibi olmak ister”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Özer, projenin Aile Yılı’na anlamlı bir katkı sunmak istediğini belirtti.

Ailenin toplum için önemine değinen Özer, “Başvuruları aldık. Değerlendirme sürecindeyiz. Uygun aileleri tüp bebek merkezlerine yönlendireceğiz ve tedavilere bu şekilde başlayacağız. 200 aileyle yola çıktık ancak ilerleyen süreçte daha fazla aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Her aile bebek sahibi olmak ister. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz.” dedi.

Özer, belediyenin “Aile Yılı” kapsamında birçok proje yürüttüğünü ve tüp bebek projesinin bu çalışmaların önemli bir parçasını oluşturduğunu vurguladı.

Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, projeye paydaş olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, tüp bebek işlemlerinin ortalama iki hafta sürdüğünü açıkladı.

Türkçüoğlu, tedavi süreçlerini yakından takip edeceklerini belirterek “Laboratuvar ortamında yapılan işlemlerle çiftlerin çocuk sahibi olması sağlanıyor. Projede birçok ailenin hayallerine kavuşacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Aşırı efor çocuklarda kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cemşit Karakurt, çocuklarda doğuştan gelen veya sonradan gelişen kalp hastalıklarının spor gibi efor gerektiren aktivitelerde hayati tehlikeye yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Karakurt, “Yaz okullarına kayıt yaptırmadan önce bir doktor kontrolü, olası risklerin önüne geçebilir” dedi.

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemez

Karne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Genetiğin şifresi sporun yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.