Altındaki büyük tehlikeyi açıkladı: Sarraflar bile çözemiyor!

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Sarı Madeni Almayı Zorlaştırıyor

Altın fiyatlarındaki artış, alım gücünün düşmesiyle birleşince, sarı madeni almak giderek zorlaşıyor. Özellikle Türkiye gibi takı geleneğinin güçlü olduğu bir ülkede, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğünlere katılacak olanlar altın almaya yöneliyor.

Ancak, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicileri uyarıyor: Ziynet eşyası alımlarında mağduriyet yaşanabilir!

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şahin, düğün sezonunun başlamasıyla kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirterek, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata dönüştürdüğüne dikkat çekti:

“Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün yapacak ve hediyeler, takılar alınacak. Bu esnada fiyatlar da çok yükseldiği için küçük miktarlara dikkat etmeye başladık. Bu durumu yüzde 2’lik, 3’lük indirimler cazip hale getiriyor.”

‘Hileleri Kuyumcular Bile Anlayamıyor’

Uzaktan alışverişlerdeki riskleri anlatan Şahin şu uyarılarda bulundu:

“Uzaktan satın aldığımız altın veya takı eşyalarında gramajla oynamalar yapılabilir, ödediğiniz miktarın altında bir gramaj gönderilebilir veya ayarıyla oynanabilir. Daha düşük ayarlı ürünler gönderebilirler. Bunu tespit etme imkanınız yok. Bileziklerin veya takıların içine altın olmayan, çelik veya demir gibi maddeler katarak ağırlığını ve fiyatını artırabilirler. Dolayısıyla bu risklerden kaçınmak önemlidir. Güvenilir ve belgelendirilmiş yerlerden alışveriş yapmak gerekir çünkü bu hileleri kuyumcular bile çözemiyor. Uzaktan altın almak mantıklı değil.”

“Belge Olmadan Yardımcı Olamayız”

Uzaktan alışveriş yapacak olan tüketicilere kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Elimizde belge olmadan dolandırıldık. Hakem heyetine başvursanız bile tüketici hakem heyeti olarak biz yardımcı olamayız. Neden mi? Çünkü elimizde belge yok. Nereden aldınız? İnkara mı yeltendiniz. Ödemeyi nasıl gerçekleştirdiniz? Kesinlikle elden ödeme yapılmamalı. Ya faturasını almalıyız ya da kart üzerinden ödeme yapmalıyız ki bunu kanıtlayabilelim. Yani kimliği ve adresi belli, sorun çıktığında muhatap olabilecek, hakem heyetine başvurduğunda muhatap olup sorunu çözebilecek yerlerden almalıyız. Eğer mutlaka uzaktan alışveriş yapacaksak altını güvenilir, tanınmış firmalardan almalıyız.”

Related Posts

Durgun ekonomiye Almanya’da rağmen işsizlik artmadı

Durgun ekonomiye rağmen Almanya’daki işsiz sayısı haziran ayında 11 bin ile beklentilerin altında geldi.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (01 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 39,8730 liradan alınan dolar, 39,8750 liradan satılıyor. 47,0370 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 47,0390 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 39,8040, avronun satış fiyatı ise 46,7140 lira olmuştu. Serbest …

AKP’den temmuz zammı açıklaması: ‘En düşük emekli aylıklarına yönelik düzenleme…’

Hükümet, temmuz zammı öncesi en düşük emekli maaşına yönelik yeni bir düzenleme hazırlığında. Açıklamanın hemen ardından gözler 3 Temmuz’daki enflasyon verisine çevrildi.

Kur korumalı mevduat bakiyesi geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam Kur Korumalı Mevduat bakiyesinin 15 milyar 200 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı.

Yüksek emekli maaşı almak isteyenler dikkat: SGK’nın bu kuralı parayı katlıyor

Emeklilikte bu kurallar maaşların daha yüksek yatmasına neden oluyor. SGK’nın bu kurallarına uyanlar daha yüksek maaş alıyor.

Zam pompaya yansıdı motorin yine 50 TL’yi aştı! İşte 28 Haziran 2025 güncel akaryakıt fiyatları

Jeopolitik risklerle birlikte Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarına zam ve indirim olarak yansımaya devam ediyor. Son olarak dün gece motorine 1 lira 14 kuruşluk bir zam daha geldi ve motorin yine 50 TL’nin üzerine çıktı.