Sudan macerasına 276 milyon gitti

Türkiye’nin Tarım Projeleri: Sudan’da Mali Fiyasko!

Türkiye’de tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar her geçen gün artıyor. Yüksek maliyetler ve yetersiz destekler, çiftçileri zor durumda bırakıyor. Ürünlerini çöpe dökmek zorunda kalan çiftçiler, gıda enflasyonuyla boğuşan vatandaşları endişelendiriyor. AKP, çözüm olarak Sudan’da tarım projesi başlattı ancak sonuç hüsran oldu. AKP’li eski Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin girişiminde toplam 276 milyon lira harcanarak kiralanan arazilere 2023 yılında üretim yapılmadan proje iptal edildi.

‘Van’da Petrol Keşfedeceğiz’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sudan’da kiralanan arazileri Meclis gündemine taşıdı ve projenin Gabar’daki petrol gibi sonuçsuz kaldığını belirtti. Tahtasız, Türk çiftçilerin zor durumda bırakıldığını ve Sudan’da tarım projesinin başlamadan bitirildiğini vurguladı. AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise Sudan projesine cevap yerine Gabar petrolü hakkında konuşarak, Van Muradiye’de petrol arama çalışmalarına başlandığını belirtti.

AKP’li bakan Bekir Pakdemirli, projenin başarısızlığının ardından “Türk hükümeti olarak örnek çiftlik ve üretim faaliyetleri gerçekleştireceğiz” açıklamasını yapmıştı.

‘Vizyon Meselesi’ Denilmişti

AKP’nin Sudan’da hayata geçirdiği tarım projesi için kurulan Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi, 2023 yılında tasfiye edildi. Muhalefetin eleştirilerine rağmen, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, projenin vizyon meselesi olduğunu savunmuştu.

Related Posts

CFO gündemi: Ticaret savaşı ve yapay zekâ

Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği ‘En Etkin 50 CFO’ araştırması sonuçlandı. Finansın liderleri, ödüllerini 14 Mayıs’ta ‘Leadership Beyond Intelligent Age’ teması ile düzenlenecek CFO Summit’te alacak.

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

MÜSİAD Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir